Programma najaar 2019 (editie 2)

De registeropleiding Certified Profiler Terrorism is een exclusieve 9-daagse opleiding is een non-ethnic opleiding voor de beveiligingsprofessional.. ...

Opleiding Certified Profiler Terrorism

De opleiding is recent aangepast voor de huidige bedreigingen en ontwikkelingen op het gebied van terrorisme en extremisme.

Het hart van deze integrale proactieve (non-ethnic) registeropleiding is Predictive Profiling Terrorism  ® (PPT ®). De opleiding kent een duur van van 9-dagen (wordt verdeeld over 9 weken). De opleiding is deels gebaseerd op de Israëlische security methode. De opleiding is samengesteld door inlichtingen- en veiligheidsexperts. Vervolgens is het ontwikkelde leerplan professioneel toegespitst voor het grondgebied van de Europese Unie met als belangrijkste doel het vroegtijdig waarnemen van terroristische activiteiten. Op basis van het leerplan en audits is de opleiding op 1 januari 2016 gecertificeerd door ESIF. De eerst volgende opleiding start 14 oktober 2019

Dynamisch karakter

De opleiding heeft een hoog dynamisch karakter. Daar bedoelen we mee dat als er nieuwe informatie over de in het lesprogramma genoemde onderwerpen (inter)nationaal beschikbaar komt, het betreffende onderwerp kan worden aangepast naar de laatste stand van zaken. Criteria daarbij zijn o.a. de betrouwbaarheid van de bron en het gegeven. Daarnaast onderzoeken de docenten op basis van (recente) gebeurtenissen de bijzondere kenmerken van radicalisering, extremisme en terrorisme. Deze kenmerken worden apart onderzocht, geanalyseerd en meegenomen in de lesstof, indien er een relatie is met een voorbereidende of uitvoerende verdachte indicator( AMO). Voorbeelden zijn de ontwikkelingen op het gebied van de modus operandi zoals bij Black Bloc (G-20 te Hamburg), het gebruik van drones als aanslagwapen, maar ook over de wijze van covert handelen van teruggekeerde jihadisten.

Deze opleiding PPT ® (niveau = Mbo+) is geschikt voor functionarissen die afkomstig zijn uit het domein Openbare orde & veiligheid en specifiek bedoeld voor medewerkers van de Douane, Nationale Politie, Koninklijke Marechaussee, Defensie, gemeentelijke Toezichthouders en Handhaving (Boa) en haven-, persoons- en evenementenbeveiligers. De opleiding wordt op verzoek ook in België en Duitsland gegeven. Indien u het ESIF theorie- en praktijkexamen succesvol afrondt, bent u, na aanmelding bij de stichting ESIF, bevoegd tot het dragen van de titel CPT ®. CPT is een wettelijk beschermde titel en staat voor Certified Profiler Terrorism.

ESIF is een gerenommeerde stichting in Nederland dat als eerste organisatie een normering heeft vastgesteld voor Integrale Proactieve Beveiliging sinds november 2007. Hiermee is ESIF de eerste (en vooralsnog de enige) instantie in Europa die proactief security management onafhankelijk en transparant waarborgt. Daarnaast is ESIF een erkend examenbureau dat de examens op het gebied van de Proactieve beveiliging, Predictive Profiling, Profiling Terrorism, Insider Threat en Intelligence Driven Security afneemt en hiertoe een strenge controle houdt op de kwaliteitseisen van het opleidingsinstituut. Trio Security vindt het belangrijk om de kwaliteit van de opleiding onafhankelijk te laten examineren. Trio Security vindt het ondenkbaar dat de slager zijn eigen vlees keurt!

Als het diploma Predictive Profiling Terrorism ® is behaald, is aanmelden vereist voor de opname van je personalia in het register CPT. Na aanmelding ben je gerechtigd om de letters CPT (Certified Profiler Terrorism) achter je familienaam te plaatsen. Hierdoor bewijs je dat je aan de kwaliteitsnorm en kwaliteitseisen - zoals deze zijn gesteld voor het diploma Predictive Profiling Terrorism ® voor Certified Profiler Terrorism - hebt voldaan. ESIF beschik over een aantrekkelijke doorlopende leerlijn en de volgende opleiding die je na deze opleiding kunt kiezen, is bijvoorbeeld de opleiding Certified Security Profiler ® van Orcasecure.

Korte beschrijving van de opleiding Certified Profiler Terrorism

De opleiding PPT ® is grofweg te verdelen in drie delen.

 

Theorie en beoefenen we met reële scenario's (AMO's) uit de praktijk Gedurende de theorielessen security question besteden we ruim aandacht voor de verschillende technieken zoals BITES, SPOT, PEACE en CCE. Vervolgens kunt u de BITES-, SPOT- en CCE-techniek beoefenen in de praktijk aan de hand van 20 professioneel ontwikkelde scenario’s (AMO's). U oefent samen met een ervaren politie acteur. Tenslotte besteden we aandacht aan het ontdekken van bedrog en misleiding en het lezen van lichaamstaal. Ook hier beoefent u scenario's met de trainingsacteur.

Het programma van de opleiding Certified Profiler Terrorism

Het programma bestaat uit 8 lesdagen die zijn verdeeld over 9 weken, waarbij klassikaal les wordt gegeven. In week 9 neem je deel aan het examen.

PP-algemeen 1ste lesdag

U ontvangt uw eerste opdracht voor een presentatie.


Intelligence 2de dag

U ontvangt uw tweede opdracht voor een presentatie


Intelligence 3de dag

U ontvangt uw derde opdracht voor een presentatie


Intelligence 4de dag

IED 5de dag

Proactieve observatie 6de dag

U presenteert uw eerste examenpresentatie "Proactief observeren"


 Security questioning 7de dag

Security questioning 8de dag

  Uw docenten:
Het examen van de opleiding Certified Profiler Terrorism

Op de 8ste en 9de dag van de opleiding neem je deel aan het theorie- en praktijkexamen.

De examens worden onder auspiciën van de examencommissie van de stichting European Security Intelligence Foundation (ESIF) uitgevoerd. Een examenreglement is aanwezig tijdens het examen en ligt ter inzage gedurende de opleiding.

Het examen bestaat uit drie delen:

Na het succesvol afronden van het examen, ontvang je het diploma Predictive Profiling Terrorism ® . Met dit diploma kan je laten inschrijven in het register Certifiedf Profiler Terrorism en mag je de titel CPT rechtmatig achter je naam plaatsen en dragen.

 Het diploma voor de opleiding Certified Profiler Terrorism

Door het behalen van diploma Predicitive Profiling Terrorism ®  heb je aangetoond dat je proactieve beveiliging op het gebied van contra-terrorisme tot in je vingers beheersd. Je hebt aan de strenge kwaliteitseisen, die door ESIF en SVPB aan het diploma zijn verbonden, voldaan. Je bent dan ook een professionele proactieve beveiliger binnen het vakgebied.

De Kosten van de opleiding Certified Profiler Terrorism

De kosten voor de opleiding Certified Profiler Terrorism bedragen € 2.995,- (excl. Btw) per persoon. De opleiding wordt voor particulieren BTW-vrij aangeboden. CRKBO Docent

Genoemde prijs is inclusief:

Belastingvoordeel

N.B. Betaalt u deze opleiding (gedeeltelijk) zelf? Maak gebruik van het belastingvoordeel en vraag tot bijna 50% van de studiekosten terug van de Belastingdienst! Meer informatie en tips.

 Incompany voor de opleiding Certified Profiler Terrorism

Heeft u als afdeling of organisatie een gezamenlijke opleidingsbehoefte? Bent u op zoek naar een training die precies past bij uw vraag en behoeften? Of wilt u deze opleiding als training voor uw organisatie! Dan is een incompany training dé oplossing. De meeste cursussen en opleidingen van Trio Security zijn op maat te maken, en dus aan te passen aan uw specifieke vraag. Zo zorgt u ervoor dat de theorie optimaal aansluit bij uw praktijksituatie.

Voordelen

Vraag nu een offerte aan voor een incompany opleiding:

De prijs van een incompagny opleiding is altijd inclusief:

Aanvang van de opleiding Certified Profiler Terrorism

De aanvang van de opleiding dient in overleg te worden afgestemd met de cursusleider. Maximaal aantal deelnemende cursisten is 8 personen per opleiding.

De eerst volgende opleiding start 14 oktober 2019.

Zijn er nog vragen en/of opmerkingen over de opleiding? Neem dan contact met ons op.