Joey

De opleiding Predictive Profiling Terrorism ® heeft mij, ondanks wetenschappelijke studies over terrorisme en mijn werkzaamheden omtrent dit onderwerp, een nog bredere kijk op het gebied van terrorisme gegeven. De dagen zijn lang en het vergt ook aardig wat zelfstudie, maar het educatieve vermaak aan boeiende stof zoals radicalisering, extremisme richting terreur zorgen ervoor dat beiden ogen dan ook altijd open blijven. Deze opleiding is dan ook een aanrader voor een ieder die te maken heeft met het handhaven van de veiligheid. Het is naar mijn inzien ook een kwestie van tijd dat deze pro-actieve methodiek verder zal worden gebruikt binnen onze Nederlandse handhavingseenheden.

Esther

Recentelijk heb ik de opleiding Predictive Profiling Terrorism met goed gevolg afgerond, waardoor ik me nu Certified Profiler mag noemen. De inhoud van de opleiding was erg interessant en ook erg goed gericht op de praktijk. Je leert de theorie achter het profilen, krijgt herkenbare handvatten voor de praktijk en je mag oefenen met diezelfde praktijk in het achterhoofd. Een korte maar intensieve stoomcursus voor hen die afwijkend gedrag willen leren detecteren en hier effectief in willen leren optreden voor de veiligheid van onze staat en haar burgers. Het mooie van de opleiding is de brede scope. Wij hebben specifieke gedragingen leren herkennen en specifieke dreigingen leren ontkrachten, maar de methodiek an sich is breed inzetbaar (dus ook voor allerlei soorten criminaliteit). Dit is een echte meerwaarde van de methodiek van Predictive Profiling. Voor mij als niet-operationele medewerker was het grotendeels nieuwe informatie, die goed aansloot bij mijn kennis en werkervaring binnen de Koninklijke Marechaussee. Ook voor niet-operationele collega’s is het dus zeker aan te bevelen kennis te nemen van deze methodiek om zo de operationele collega’s goed te faciliteren.

Petra

In 9 weken tijd krijg je een goed inzicht in de kennis die nodig is met betrekking tot radicalisering, extremisme en terrorisme om deze in te zetten tijdens je dagelijkse werkzaamheden. In mijn geval is dat als objectbeveiliger. Ook worden de noodzakelijke vaardigheden getraind. Vooral de onderdelen proactieve observatie en Security questioning zorgen dat je op een andere manier naar beveiligingsvraagstukken gaat kijken. Paul Mulder is een fijne cursusleider die op een ontspannen manier de cursisten kansen geeft om op hun eigen manier de stof te verwerken. Ondanks de grote hoeveelheid informatie die ik kreeg, heb ik geen enkel moment het idee gehad dat ik overvoerd werd of dat ik informatie kreeg waarbij ik aan de relevantie van de informatie twijfelde. Voor mij persoonlijk had ik wel graag gezien dat er sneller praktijkoefeningen voor de noodzakelijke vaardigheden in de lessen opgenomen zouden worden.

Ronald

Ik had graag deze opleiding willen volgen. De ontwikkelaars van deze opleiding zijn echte professionals. Helaas lieten de werkzaamheden dit niet toe. De opleiding is een eyeopener en uniek in Nederland. De opleiding is een aanrader voor personen die werkzaam zijn binnen de discipline Openbare orde en Veiligheid.